Продължете към съдържанието
Начало » Blog » Какво да очаквате при строеж на къща от готов комплект?

Какво да очаквате при строеж на къща от готов комплект?

Изграждането на къща от готов комплект за момента все още е нова идея и много от вас се чудят какво да очакват. Искаме да споделим малко за процеса на изграждане на къща от готов комплект, заедно с предимствата, които идват с него.

Какво е къща от комплект?

На първо място, комплектът за къща е пакет от материали за строителство на къща, които са предварително нарязани или произведени във фабриката.

Комплектът обикновено включва всички основни компоненти на конструкцията, като структурата или черупката. В повечето случаи покривното покритие и крепежните материали също са част от комплекта. Подробности като оборудване за баня, облицовка и окабеляване често не са включени в комплекта, въпреки че инвентарът варира между доставчиците.

Обикновено общата цена за дома на комплекта не включва доставка и монтаж, но някои доставчици го предлагат и срещу допълнително заплащане.

Представете си мебел от Икеа. Вие не купувате готова мебел, а купувате готовите материали и инструкцията за сглобяването на тази мебел. Подобно нещо ви очаква и с къщите от комплект Avrame.

Предимствата на къща от комплект

1. По-лесна подготовка на материалите на място

Основното предимство на комплектите за къщи е, че те са фабрично произведени, така че прекарвате по-малко време в подготовка на нещата на строителната площадка.

Частите ще бъдат готови за монтаж, след като пакетът пристигне.

Това ви освобождава време, за да се съсредоточите върху други неща, върху които също трябва да работите, като получаване на разрешение за строеж, земни работи и връзки към мрежата.

Една от най-важните стъпки, които не бива да пропускате, е изграждането на правилната основа. Основата трябва да бъде подготвена по график. Ако комплектът пристигне на строителната площадка, преди да е готова основата, всичко просто ще лежи на площадката без никаква употреба. Съществува висок риск от възможни щети от излагане на времето и на открито.

За къщите от комплект се изисква подготвителната работа да бъде извършена правилно и навреме.

DCIM\100MEDIA\DJI_0839.JPG

2. Намаляване на разходите за материали

Къщите от комплекти са наистина добър начин да спестите пари, тъй като не плащате за никакви излишни материали.

Често, когато къщите се строят на място, материалите се купуват с известна резерва. Плащате за всички, но остатъците се изнасят или оставят на място. Защо да плащате за нещо, което всъщност няма да използвате в сградата?

В комплектите има точното количество материали, необходими за построяването на къщата. По този начин не купувате нещо, което няма да използвате.

Освен това елементите са предварително нарязани и номерирани, което елиминира нуждата от мерене и рязане на място. Това пести много време на място на строителите и намалява до минимум риска от грешка.

3. Спестете средства с по-ефикасни доставки

Повечето материали за сградата идват с комплекта, така че няма риск да забравите да купите нещо.

Една голяма допълнителна цена при изграждането на дом обикновено е неефикасността. Независимо дали купите твърде малко или твърде много материали, това е допълнителен разход. В строителството на дома това обикновено произтича от прости неща, като например да сте забравили да купите нещо или сте купили някои материали, но те не са били достатъчни, така че е трябвало да пренаредите плановете, за да получите нова доставка.

Всички тези малки грешки, поръчване на материали отново и отново, ще ви струват значително време и пари. В крайна сметка ще получите къща, която е по-скъпа и е отнела много време, отколкото е планирано.

Покупката на къща от комплект ви спестява тази несигурност в цената и сроковете. Това ще направи вашата къща, не само по-евтина, но и процесът по нейното завършване ще е по-приятен и прогнозируем.

4. Можете да построите бързо и професионално къща през всеки сезон

Къщите от комплекти обикновено се правят във фабрична среда с помощта на прецизни машини. Не можете да постигнете същата прецизност на строителна площадка.

Когато частите пристигнат на място, структурата се издига много бързо. Можете да затворите сградата след дни.

Тъй като има минимална работа за вършене, къщите от комплекти могат да се строят и извън сезона, дори когато има дъжд или сняг.

Също така едно голямо предимство на къщите от комплекти е, че имате нужда от по-малко опитна работна ръка. Къщите от комплект са по същество като една голяма мебел от Ikea.

Това е точно като легло от Ikea. Когато купувате такова от магазина, всъщност не получавате легло. Получавате пълна кутия с детайли, когато сглобите тези детайли според инструкцията, след това добавите необходимите компоненти като матрак, подплата, чаршафи и възглавници, тогава всъщност имате легло. Същото е и с къщите от комплект на Avrame.

5. Отработен процес за добър и прогнозируем краен резултат

Когато купувате къща от комплект, вие купувате доказан и тестван процес.

Ако купувате дом, построен на място, процесът е толкова добър, колкото и екипът на строителя. Ако правят нещата в правилния ред, тогава всичко е страхотно. Ако те не са толкова добри, резултатът не е толкова добър.

Ако закупите комплект за вкъщи, този процес вече е разработен за вас и за вашия строител.

Трябва само да следвате стъпките, за да постигнете очакваните резултати. Повечето от трудните задачи вече са изпълнени.

Направете първата крачка

Като заключение, къщите от комплекти са наистина страхотна алтернатива на къщите, построени на място.
Те предлагат възможност за спестяване на време и пари в сравнение с традиционните конструкции. Вие също така получавате оптимизирана архитектура и структура за вашата къща, без да е необходимо да наемате толкова много професионалисти.

Поръчването на комплект е само една стъпка в процеса. Трябва да се подготвите добре, преди да поръчате такъв, както и да сте готови за стъпките, след като получите пратката.

Не забравяйте, че в комплекти за къщи не всички материали са включени в пакета за доставка. Така че имате малко домашно, за да разберете какво точно ще получите и какво трябва да набавите допълнително.

Планирайте сериозно и със сигурност ще успеете.

Какво се включва в нашите комплекти можете да видите в нашия каталог с цени.

Разгледайте нашите модели дървени къщи. A-frame или класически

Ако не знаете откъде да започнете при строежа на вашия дом, изготвихме за вас електронни гидове, които да ви водят в процеса

1 коментар за “Какво да очаквате при строеж на къща от готов комплект?”

  1. Наблюдавах процеса на построяване на къщата. Разбирам от строежи дотолкова доколкото имам наблюдения на строежи на блокове-изкопи, арматура, бетон, бавно, трудоемко,
    времеемко. Тази сглобяема къща я вдигнаха основно двама работещи и един помагач от време на време точно за има няма двайсетина дни. Изумена съм, че двама мъже без никога да са строили къщи, без специално образование в строителството се справиха бързо, качествено и успешно! След изолацията и поставяне на покрива, за отрицателно време монтираха прозорците, вратите. Вътрешните стени са готови, електрическата и водна инсталации са прекарани. По тях гледам, че работи само един човек! Не си дават много зор, защото всичко е покрито и затворено. Сигурна съм, че ако имат възможност да работят повече време и по-често, до лятото къщата ще е готова за обитание! Пак ще кажа, че не строи фирма или строители, а амбициозни млади мъже с толкова различни от строителството професии.
    Ще ми е интересно да разгледам нискоенергийната сглобяема къща, когато е съвсем готова! А когато се облагороди и теренът около нея, ще бъде къща-мечта! Сигурно много хора ще пожелаят да имат такава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *